Energetikai tanúsítványPaks
KAPCSOLAT ÁRAK

Energetikai tanúsítvány készítés Pakson és környékén

Energetikai tanúsítványra van szükség, ha az ingatlan eladására vagy bérbeadására kerül sor. Az eladó feladata biztosítani, hogy az energetikai minősítés elkészüljön az adásvételi szerződés megkötéséig.

Tegye fel kérdését telefonon!

Hasznos tudni mielőtt telefonál

1

Megrendelés: 2 perc

A megrendelést telefonon vagy az online megrendelő űrlap kitöltésével felvesszük, ehhez az ingatlan címére van szükségünk. Azzal a személlyel célszerű időpontot egyeztetnünk, aki meg fogja mutatni az épületet a helyszínen.

2

Felmérés: 30 perc

Egyeztetett időpontban helyszíni szemlét tartunk, amely során felmérjük az épület energetikai szempontból fontos paramétereit. Ez lakás esetén körülbelül fél órát vesz igénybe.

3

Átadás: 2-3 munkanap

A felvett adatok irodai feldolgozását követően állítjuk ki a minősítést, az átfutási idő körülbelül 2-3 munkanap.  A dokumentumot postai úton elküldjük Önnek, vagy személyesen át lehet venni Pakson.

A hiteles tanúsítvány elkészítési díja Pakson

 
Alapterület:
Bruttó díj:
Lakás
0-90 m²
19 000  Ft
 
Alapterület:
Bruttó díj:
Családi ház
0-90 m²
22 000  Ft
Családi ház
91-120 m²
24 000  Ft
Családi ház
121-160 m²
26 000  Ft

Az ingatlan-adásvételhez szükséges hiteles energetikai tanúsítvány Pakson érvényes díját tüntettük fel. A fenti díjat e-mailben is visszaigazoljuk, megrendeléshez használja az alábbi űrlapot:

A környéken lévő településekre egyedi árajánlatot adunk, valamint az adott esetre szabott díjon dolgozunk pályázathoz és használatbavételi engedélyhez.

Paks

A tanúsítási mérnöki szolgáltatást Pakson és 50 km-es körzetében végezzük, helyben a fenti árlista szerint vállalkozunk a munkákra, távolabbi ingatlanokra egyedi árajánlatot aduk.

A tanúsítvány érvényességi ideje 10 év

Ha nem építik át az ingatlant, a tanúsítvány 10 évig érvényes a kiállítás dátumától. Ha az épületet átépítik, és ez olyan szerkezeteket is érint, ami befolyásolja az energetikai minőséget, akkor a dokumentum érvényét veszti. Érvényét vesztheti a szakvélemény abban az esetben is, ha rendeletben meghatározott minősítési skála megváltozik, mert például szigorítják.

Az eladó feladata a tanúsítvány elkészíttetése

Az eladó feladata a tanúsítvány elkészíttetése, legkésőbb az adásvételi szerződés aláírásáig. A szerződésnek tartalmaznia kell az energiatanúsítvány „HET” azonosító kódját, és a vevő nyilatkozatát arról, hogy az adott dokumentumot vagy annak másolatát az eladótól átvette.

Mire van szükségünk a munkához?

Ami mindenképp szükséges, az az ingatlan címe és helyrajzi száma valamint a megbízó neve és számlázási címe. Az épület tervrajzaira nincs szükségünk, a felmérési díjat tartalmazza a tanúsítvány ára.

Energetikai tanúsítvány és a 176/2008 Kormányrendelet

Az energiatanúsítvány a vizsgált épület energiahatékonyságáról ad hiteles műszaki tájékoztatást. A szakvéleményt csak kamarai jogosultsággal rendelkező mérnök állíthatja ki, a helyszínen felmért – valóságnak megfelelő – paraméterek alapján. A hitelességet az ún. „HET” sorszám garantálja, ezt a számot az Országos Építésügyi Nyilvántartás adja, miután a dokumentum bekerült a rendszerbe. Erre a számra van szükség az adásvételi szerződéshez, az ügyvéd az előírt módon és helyen fel fogja azt tüntetni benne. A részleteket a 176/2008. (VI.30.) Korm. rendeletben találjuk.

Nem kell tanúsítvány az alábbi építmény típusokra

Megrendelés előtt mindenképp érdemes megtekinteni az alábbi a kivételeket, nem kell ugyanis tanúsítvány:

Forduljon hozzám bizalommal!

Üdvözli Önt:

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY
PAKS
Hétfő-Péntek 8-18
06-70-527-08-68
tanusitvany-paks.hu © 2023 Minden jog fenntartva.